Töltött Paprika

Recipe By
Course: Könnyű Cusine:Magyar Difficulty:Könnyű

Servings

6-8 minutes

Preparing Time

30 minutes

Cooking Time

60 minutes

Calories

400 kcal

INGREDIENTS

  1. 6-8 közepes méretű zöldpaprika (paradicsompaprika vagy kaliforniai paprika is jó)

  2. 500 g darált sertéshús vagy marhahús

  3. 1 közepes fej hagyma, apróra vágva

  4. 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  5. 1 tojás

  6. 1 csésze rizs

  7. 1 evőkanál édesnemes pirospaprika

  8. Só és bors ízlés szerint

  9. 2 evőkanál olaj vagy zsír

  10. 1-2 paradicsom, kockákra vágva

  11. 1-2 evőkanál paradicsompüré vagy sűrített paradicsom

  12. 1 liter víz vagy húsleves

DIRECTION

  1. A rizst előfőzöd sós vízben, de csak félig, mert a töltött paprikában fog még tovább főni.

  2. Egy tálban keverd össze a darált húst, apróra vágott hagymát, fokhagymát, előfőzött rizst, tojást, pirospaprikát, sót és borsot.

  3. A paprikáknak vágd le a tetejét és távolítsd el a magokat belőlük. Töltögess be a paprikákat a húsos-rizses keverékkel, de ne túl szorosan, mert a rizs még meg fog dagadni.

  4. Egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olajat vagy zsírt, majd add hozzá a kockákra vágott paradicsomot és a paradicsompürét. Dinszteld pár percig.

  5. Helyezd bele a töltött paprikákat a fazékba, majd önts hozzá vizet vagy húslevest, annyit hogy ellepje a paprikákat.

  6. Lefedve, mérsékelt lángon főzd körülbelül 1 órán át, vagy amíg a hús teljesen megpuhul.

  7. Ha szükséges, ízlés szerint sózd, borsozd.

NOTES

    A töltött paprikát tejföllel tálalva és friss kenyérrel kínálva az igazi!