Course: Könnyű
Cusine:Magyar
Difficulty:Könnyű
Servings
6-8 minutes
Preparing Time
30 minutes
Cooking Time
60 minutes
Calories
400 kcal
INGREDIENTS
6-8 közepes méretű zöldpaprika (paradicsompaprika vagy kaliforniai paprika is jó)
500 g darált sertéshús vagy marhahús
1 közepes fej hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 tojás
1 csésze rizs
1 evőkanál édesnemes pirospaprika
Só és bors ízlés szerint
2 evőkanál olaj vagy zsír
1-2 paradicsom, kockákra vágva
1-2 evőkanál paradicsompüré vagy sűrített paradicsom
1 liter víz vagy húsleves
DIRECTION
- A rizst előfőzöd sós vízben, de csak félig, mert a töltött paprikában fog még tovább főni.
- Egy tálban keverd össze a darált húst, apróra vágott hagymát, fokhagymát, előfőzött rizst, tojást, pirospaprikát, sót és borsot.
- A paprikáknak vágd le a tetejét és távolítsd el a magokat belőlük. Töltögess be a paprikákat a húsos-rizses keverékkel, de ne túl szorosan, mert a rizs még meg fog dagadni.
- Egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olajat vagy zsírt, majd add hozzá a kockákra vágott paradicsomot és a paradicsompürét. Dinszteld pár percig.
- Helyezd bele a töltött paprikákat a fazékba, majd önts hozzá vizet vagy húslevest, annyit hogy ellepje a paprikákat.
- Lefedve, mérsékelt lángon főzd körülbelül 1 órán át, vagy amíg a hús teljesen megpuhul.
- Ha szükséges, ízlés szerint sózd, borsozd.
NOTES
A töltött paprikát tejföllel tálalva és friss kenyérrel kínálva az igazi!