tiramisu

Tiramisu

Recipe by hazaireceptekCourse: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: Könnyű
Adag

4

Adag
Felkészülési időn

30

minutes
Főzési időminutes
Kalória

1912

kcal
Teljes idő

30

minutes

Hozzávalók

  • 6 db tojás

  • 200 g porcukor

  • 120 ml kávé

  • 0.5 teáskanál só

  • 1000 g mascarpone

  • 1 teáskanál amarettó

  • 600 g babapiskóta

  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  • Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához hozzáadjuk a porcukor felét. Vízgőz fölött habosra keverjük.
  • A tojásfehérjét fél tk. sóval elkezdjük habbá verni, közben hozzáadjuk a maradék porcukrot, és teljesen kemény habbá verjük.
    A szobahőmérsékletű mascarponéhoz hozzákeverjük a tojássárgájás masszát, majd óvatosan kis adagokban a fehérjehabot is.
  • A kávét elkeverjük az amerettóval, a babapiskótákat megforgatjuk benne, és egy tálba fektetünk egy réteget. Rákanalazzuk a krém felét, erre jön a megmártott babapiskóták másik fele, végül az utolsó adag krém.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóporral.