Tiramisu
Course: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: KönnyűAdag
4
AdagFelkészülési időn
30
minutesFőzési időminutes
Kalória
1912
kcalTeljes idő
30
minutesHozzávalók
6 db tojás
200 g porcukor
120 ml kávé
0.5 teáskanál só
1000 g mascarpone
1 teáskanál amarettó
600 g babapiskóta
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához hozzáadjuk a porcukor felét. Vízgőz fölött habosra keverjük.
- A tojásfehérjét fél tk. sóval elkezdjük habbá verni, közben hozzáadjuk a maradék porcukrot, és teljesen kemény habbá verjük.
A szobahőmérsékletű mascarponéhoz hozzákeverjük a tojássárgájás masszát, majd óvatosan kis adagokban a fehérjehabot is. - A kávét elkeverjük az amerettóval, a babapiskótákat megforgatjuk benne, és egy tálba fektetünk egy réteget. Rákanalazzuk a krém felét, erre jön a megmártott babapiskóták másik fele, végül az utolsó adag krém.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóporral.