palacsinta

Palacsinta

Recipe by hazaireceptekCourse: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: Könnyű
Adag

4

Adag
Felkészülési időn

10

minutes
Főzési idő

20

minutes
Kalória

655

kcal
Teljes idő

30

minutes

Hozzávalók

  • 125 g finomliszt

  • 2 db tojás (nagy)

  • 20 g vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • 250 ml tej (hideg)

  • 40 g vaj (olvasztott)

  • 6 teáskanál napraforgó olaj

Elkészítés

  • Tegyük egy keverőtálba a lisztet, tojást, vaníliás cukrot és a sót.
    Keverjük össze, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Addig keverjük, míg sima palacsintatésztát nem kapunk.
  • Takarjuk le, és hűtőszekrényben pihentessük 2 órán át. A tészta akkor jó, ha állaga a főzőtejszín sűrűségéhez hasonlít. Szükség esetén kevés tejjel hígíthatjuk.)
    Forrósítsuk fel a teflon palacsintasütőnket. (Tipp: én minden egyes palacsinta kisütése előtt hajszálvékonyan egy ecset segítségével pár csepp olajat szét szoktam kenni.)
  • Vegyük le a tűzről a sütőnket, és kanalazzunk bele a tésztából (kb. fél merőkanálnyit). A palacsintasütő megdöntésével és forgatásával egyenletesen és vékonyan oszlassuk szét a tésztát az edény alján.
    Közepes lángon süssük addig amíg el nem válik a serpenyőtől. Lazítsuk fel a palacsintát, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük kb. 30 mp-ig.
  • A kész palacsintákat halmozzuk egymásra, és takarjuk le egy konyharuhával,vagy papírtörlővel amíg az összeset kisütjük.