Palacsinta
Course: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: KönnyűAdag
4
AdagFelkészülési időn
10
minutesFőzési idő
20
minutesKalória
655
kcalTeljes idő
30
minutesHozzávalók
125 g finomliszt
2 db tojás (nagy)
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
250 ml tej (hideg)
40 g vaj (olvasztott)
6 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- Tegyük egy keverőtálba a lisztet, tojást, vaníliás cukrot és a sót.
Keverjük össze, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Addig keverjük, míg sima palacsintatésztát nem kapunk. - Takarjuk le, és hűtőszekrényben pihentessük 2 órán át. A tészta akkor jó, ha állaga a főzőtejszín sűrűségéhez hasonlít. Szükség esetén kevés tejjel hígíthatjuk.)
Forrósítsuk fel a teflon palacsintasütőnket. (Tipp: én minden egyes palacsinta kisütése előtt hajszálvékonyan egy ecset segítségével pár csepp olajat szét szoktam kenni.) - Vegyük le a tűzről a sütőnket, és kanalazzunk bele a tésztából (kb. fél merőkanálnyit). A palacsintasütő megdöntésével és forgatásával egyenletesen és vékonyan oszlassuk szét a tésztát az edény alján.
Közepes lángon süssük addig amíg el nem válik a serpenyőtől. Lazítsuk fel a palacsintát, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük kb. 30 mp-ig. - A kész palacsintákat halmozzuk egymásra, és takarjuk le egy konyharuhával,vagy papírtörlővel amíg az összeset kisütjük.