marhapörkölt

Marhapörkölt

Recipe by hazaireceptek
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

2

hours 
Calories

479

kcal
Total time

2

hours 

10

minutes

Hozzávalók

  • 50 dkg marhahús

  • 2 közepes fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 2 dl vörösbor (lehetőleg jó minőségű)

  • fűszerpaprika ízlés szerint

  • só ízlés szerint

  • kakukkfű ízlés szerint

  • rozmaring ízlés szerint

  • chili ízlés szerint (paprika maggal )

  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

  • A húst megmossuk, megtisztítjuk, és felkockázzuk, majd edénybe téve fűszerezzük: sóval, chilivel, kakukkfűvel, rozmaringgal, és állni hagyjuk, míg a hagyma elkészül.
  • A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajt, és megdinszteljük benne a hagymákat.
  • Rászórjuk a pirospaprikát, majd 1 percig, folyamatos keverés mellett – vigyázva oda ne égjen – tovább dinszteljük.
  • Hozzáadjuk a fűszeres húst, és kissé megpirítjuk. Majd felöntjük a borral, kevés vízzel, és egy csipetnyi fahéjat szórunk rá.
  • Fedő nélkül pároljuk. Egyszerre csak kevés vizet adunk hozzá, sűrű lében párolódjon.