Marhapörkölt
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
2
hoursCalories
479
kcalTotal time
2
hours10
minutesHozzávalók
50 dkg marhahús
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor (lehetőleg jó minőségű)
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint
chili ízlés szerint (paprika maggal )
1 csipet fahéj
Elkészítés
- A húst megmossuk, megtisztítjuk, és felkockázzuk, majd edénybe téve fűszerezzük: sóval, chilivel, kakukkfűvel, rozmaringgal, és állni hagyjuk, míg a hagyma elkészül.
- A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajt, és megdinszteljük benne a hagymákat.
- Rászórjuk a pirospaprikát, majd 1 percig, folyamatos keverés mellett – vigyázva oda ne égjen – tovább dinszteljük.
- Hozzáadjuk a fűszeres húst, és kissé megpirítjuk. Majd felöntjük a borral, kevés vízzel, és egy csipetnyi fahéjat szórunk rá.
- Fedő nélkül pároljuk. Egyszerre csak kevés vizet adunk hozzá, sűrű lében párolódjon.