Linzer
Course: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: KönnyűAdag
6
AdagFelkészülési időn
15
minutesFőzési idő
10
minutesKalória
573
kcalTeljes idő
25
minutesHozzávalók
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
15 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a porcukorral,vaníliás cukorral,sütőporral és a reszelt citromhéjjal, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
- A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben hagyjuk állni.
- A tésztából ketté vágjuk, porcukorral hintett deszkán körülbelül fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 10 percig sütjük.
- A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk.
Végül vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.