linzer

Linzer

Recipe by hazaireceptekCourse: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: Könnyű
Adag

6

Adag
Felkészülési időn

15

minutes
Főzési idő

10

minutes
Kalória

573

kcal
Teljes idő

25

minutes

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt

  • 20 dkg vaj

  • 10 dkg porcukor

  • 1 db tojássárgája

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 15 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

  • A lisztet elkeverjük a porcukorral,vaníliás cukorral,sütőporral és a reszelt citromhéjjal, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
  • A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben hagyjuk állni.
  • A tésztából ketté vágjuk, porcukorral hintett deszkán körülbelül fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  • Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 10 percig sütjük.
  • A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk.
    Végül vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.