Kókusztekercs
Course: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: KönnyűAdag
4
AdagFelkészülési időnminutes
Főzési időminutes
Kalória
500
kcalTeljes időminutes
Hozzávalók
500 g darált keksz
50 g kakaó
kb. 200 g porcukor
meggylé (és/vagy tej)
100 g kókuszreszelék
200 g puha vaj
200 g porcukor
100 g kókuszreszelék
Elkészítés
- A kekszet, a kakaót és a porcukrot keverjük össze és annyi meggylevet (vagy tejet)adjunk hozzá, amitől formázható, de nem túl lágy tésztát kapunk.A tésztát két részre osztjuk, és a kókuszreszeléken vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
- A krémhez a puha vajat fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszt , ízlés szerint tehetünk bele vaníliáscukrot is. Vékonyan a kekszes lapokra kenjük, majd szorosan feltekerjük. Óvatosan, nehogy eltörjön a tésztaalap.
- 2-3 órát hagyjuk hűtőben pihenni, ezután tálalhatjuk is.