kakaós csiga

Kakaós csiga

Recipe by hazaireceptekCourse: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: Könnyű
Adag

4

Adag
Felkészülési időn

30

minutes
Főzési idő

20

minutes
Kalória

1052

kcal
Teljes idő

50

minutes

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 0.5 kg finomliszt

  • 2.5 dkg friss élesztő

  • 1 db tojássárgája

  • 1 db tojás

  • 2.5 dl tej

  • 4 ek cukor (csapott)

  • 7 dkg vaj

  • 1 csipet só

  • Töltelék:
  • 100 g cukrozatlan kakaópor

  • 100 g porcukor

  • 100 g vaj

Elkészítés

  • A lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összemorzsoljuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és jól összegyúrjuk.
    Hozzáadjuk a tejet, és végül a szobahőmérsékletű vajat is.
  • Tovább dagasztjuk. A tészta nyúlós-ragadós lesz,nem kell megijedni pont ilyennek kell lennie.
  • Meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük.
    A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra és vékonyra nyújtjuk.
    A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.
  • A vajra rászórjuk a cukrozott kakaóport.
    Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.
  • Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. 4-5 centis darabokra felszeleteljük.
  • Ezeket hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lekenjük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb.20 perc alatt készre sütjük.
  • Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral. Frissen, langyosan, hidegen és másnap, mindenhogyan finom! Jó étvágyat!