Hawaii pizza
Course: FőételCuisine: HawaiiDifficulty: KönnyűAdag
6
AdagFelkészülési időn
30
minutesFőzési idő
25
minutesKalória
300
kcalTeljes idő
55
minutesHozzávalók
- A pizzatésztához
50 dkg finomliszt
1 kk só
6 dkg vaj
4 dkg friss élesztő
1 csipet cukor
2 dl víz
- A feltéthez
200 g sűrített paradicsom
20 dkg gépsonka
340 g ananászkonzerv
140 g csemegekukorica
1 db pritaminpaprika
20 dkg sajt (reszelt)
1 ek vaj
1 ek oregánó (szárított)
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos vízbe egy csipetnyi cukorral. Amikor kezd habosodni, keverjük a liszthez, majd tegyük hozzá a kiolvasztott vajat és a sót.
- A tésztát addig dolgozzuk, amíg sima és fényes lesz. Konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük.
- Míg kel a tésztánk a sonkát, paprikát vékony csíkokra vágjuk. A tepsibe rakott tésztát megkenjük a paradicsompürével, vékonyan megszórjuk oregánóval.
- Először a sonkacsíkokat, majd az ananászt, paprikát, kukoricát szórjuk rá egyenletesen.
- Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük. Félidőben megszórjuk reszelt sajttal.A sütési idő kb. 20-25 perc, tűpróbával ellenőrizzük.