Gyors chilis bab

Gyors chilis bab

Recipe by hazaireceptek
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

789

kcal
Total time

30

minutes

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús

  • 2 ek olívaolaj

  • 1 nagy db vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 500 ml paradicsomlé

  • 300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)

  • 500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)

  • só ízlés szerint

  • fekete bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál majoranna

  • 1 teáskanál oregánó

  • 1 teáskanál petrezselyem

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 1 teáskanál csípős paprikakrém

  • cayenne bors ízlés szerint

  • 1 ek worcestershire-szósz

Elkészítés

  • A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon megpároljuk. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát.
  • Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
  • Ha félig megpirult elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, és a darált erőspaprikát.
  • Ha megfőtt a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Összeforraljuk és felöntjük a paradicsomlével.
  • Hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk.
  • A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.