Gyors chilis bab
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
789
kcalTotal time
30
minutesHozzávalók
500 g darált sertéshús
2 ek olívaolaj
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomlé
300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)
500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál csípős paprikakrém
cayenne bors ízlés szerint
1 ek worcestershire-szósz
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon megpároljuk. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát.
- Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
- Ha félig megpirult elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, és a darált erőspaprikát.
- Ha megfőtt a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Összeforraljuk és felöntjük a paradicsomlével.
- Hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk.
- A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.