csokis perec

Csokis perec

Recipe by hazaireceptekCourse: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: Közepes
Adag

4

Adag
Felkészülési időn

30

minutes
Főzési idő

15

minutes
Kalória

1267

kcal
Teljes idő

45

minutes

Hozzávalók

  • A perecekhez
  • 1 db tojás

  • 10 dkg tortabevonó (ét)

  • 375 g finomliszt

  • 40 g cukrozatlan kakaópor

  • 175 g cukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 250 g margarin

  • A díszítéshez
  • 50 g cukor

  • 50 g mandula

Elkészítés

  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • A kakaót elkeverjük a liszttel.
  • Beletesszük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vékony szeletekre vágott margarint.
    Összegyúrjuk.
  • Diónyi darabokból ceruza vékonyságú rudakat sodrunk és pereceket formálunk belőlük. Ebből az adagból kb. 40 db perecünk lesz.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
    Sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, csokiba mártjuk. Cukorral vagy pirított mandula darabkákkal díszíthetjük.