Csokis perec
Course: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: KözepesAdag
4
AdagFelkészülési időn
30
minutesFőzési idő
15
minutesKalória
1267
kcalTeljes idő
45
minutesHozzávalók
- A perecekhez
1 db tojás
10 dkg tortabevonó (ét)
375 g finomliszt
40 g cukrozatlan kakaópor
175 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
250 g margarin
- A díszítéshez
50 g cukor
50 g mandula
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A kakaót elkeverjük a liszttel.
- Beletesszük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vékony szeletekre vágott margarint.
Összegyúrjuk. - Diónyi darabokból ceruza vékonyságú rudakat sodrunk és pereceket formálunk belőlük. Ebből az adagból kb. 40 db perecünk lesz.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Sütőben 15 perc alatt megsütjük. - Ha kihűlt, csokiba mártjuk. Cukorral vagy pirított mandula darabkákkal díszíthetjük.