almás pite

Falusi almás pite

Recipe by hazaireceptekCourse: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: Könnyű
Adag

4

Adag
Felkészülési időn

20

minutes
Főzési idő

20

minutes
Kalória

1396

kcal
Teljes idő

40

minutes

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt

  • 25 dkg margarin

  • 10 dkg porcukor

  • 2 db tojás

  • 0.5 csomag sütőpor

  • 7 nagy db alma

  • fahéj ízlés szerint

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 15 dkg cukor

Elkészítés

  • A tálba elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd belemorzsoljuk a margarint, beletesszük a porcukrot, a tojásokat és jól összegyúrjuk.
  • A tésztát két részre osztjuk.
  • Lereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot.Kinyomkodjuk majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot és a fahéjat.
  • Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsi aljába elhelyezzük, és egyenletesen elosztjuk az almát. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
  • Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.
  • Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.