Falusi almás pite
Course: DesszertCuisine: MagyarDifficulty: KönnyűAdag
4
AdagFelkészülési időn
20
minutesFőzési idő
20
minutesKalória
1396
kcalTeljes idő
40
minutesHozzávalók
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
7 nagy db alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
Elkészítés
- A tálba elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd belemorzsoljuk a margarint, beletesszük a porcukrot, a tojásokat és jól összegyúrjuk.
- A tésztát két részre osztjuk.
- Lereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot.Kinyomkodjuk majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot és a fahéjat.
- Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsi aljába elhelyezzük, és egyenletesen elosztjuk az almát. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
- Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.
- Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.